1. هذا الموقع يستخدم ملفات تعريف الارتباط (الكوكيز ). من خلال الاستمرار في استخدام هذا الموقع، فإنك توافق على استخدامنا لملفات تعريف الارتباط. تعرف على المزيد.

مطاعم ومقاهي أوليفز - Olives

دليل المسافر العربي قبل السفر

الموضوع في 'مطاعم مصر' بواسطة menna, بتاريخ ‏12 يوليو 2016.

هوتيل فور ارب | Hotel For Arab

دليل ماليزيا

  1. men

    menna رحالة

    إنضم إلينا في:
    ‏18 يونيو 2016
    المشاركات:
    874
    الإعجابات المتلقاة:
    1
    أَعْجَبَ:
    0
    Dislikes Received:
    0
    نقاط الجائزة:
    18
    الجنس:
    أنثى
    الإقامة:
    cairo
    [​IMG]
    كايرو فيستيفال سيتي مول - منطقة النافورة الراقصة, التجمع الخامس
    القاهرة الجديدة, القاهرة, مصر.
    لبناني

    أوليفز: إفطار لبناني معتبر في كايرو فيستيفال سيتي ‏
    كايرو فيستيفال سيتي يعتبر من أجدد وأكبر المولات الموجودة على خريطة القاهرة؛ وبالتالي لو أنت من عشاق الشوبينج زي حالتنا هتبقى عارف قد إيه اللف فيه متعة. حتى وإحنا صايمين ما قدرناش أننا ناخد "جولة سريعة" بين المحلات واللي طولت حبتين لدرجة أننا لاقينا داخلين على وقت الفطار، فقررنا أننا نكمل اليوم في المول ولو كنا محظوظين نفطر في مطعم من المطاعم اللي موجودة هناك.

    طبعًا أنك تدخل مطعم في وقت الفطار من غير حجز مسبق –وخصوصًا لو يوم خميس كمان- هي فكرة شبه فدائية؛ لازم تبقى متصل وحاجز من قبلها بوقت كافي. مع ذلك دخلنا أوليفز - Olives وقلنا نجرب حظنا، لاقينا أن المنطقة الخارجية كلها محجوزة، وأن الأماكن الوحيدة المتاحة موجودة داخل المحل.

    ننصحكم أنكم ما تعتمدوش على الحظ زيّنا، تقدروا تتصلوا بأوليفز وتحدد الأطباق الرئيسية اللي هتختارها، واللي موجودة ضمن قائمة رمضانية Set Menu (132.85 جنيه) مكونة من عصير، شوربة وطبق فطائر، مزات ساخنة وباردة، ده غير الطبق الرئيسي وطبق الحلو.

    بما أننا ما كناش حاجزين، تخيلنا أن الأكل ممكن يتأخر شوية عن بقية الترابيزات المحجوزة من الأول، وخصوصًا أن المطعم فجأة بقى مليان على آخره. بعكس توقعاتنا؛ الخدمة كانت أكثر من ممتازة وكل الترابيزات نزل لهم شوربة اليوم –شوربة لسان عصفور- واختيارك من 3 عصاير (كركديه – قمر الدين – مانجو). الشوربة كانت بداية حلوة بعد يوم صيام، والكركديه كان ساقع ومضبوط.

    مع الشوربة نزل لنا طبق لحم بعجين، مع مجموعة المقبلات الساخنة زي الكبة وسمبوسك الجبنة. بالرغم من أن كل طبق فيه ثلاث قطع بالعدد، إلا أن حجمهم كبير ومثالي للأكيلة اللي مش خايفة بطنها تتملي قبل الطبق الرئيسي ما ينزل. طعم اللحم بعجين كان متوازن ما بين قرمشة الأطراف وطرواة الجزء اللي عليه اللحم. الكبة كانت تتبيلتها ممتازة، ولكن السمبوسك كانت أحسن المزات اللي نزلت لنا، لونها ذهبي ومقرمشة أما الحشوة فهي طرية وطعمها حلو من غير ما تكون دهنية.

    من المزات الباردة نزل لنا ورق عنب وسلطة فتوش. بالرغم من أن سلطة الفتوش كانت حلوة؛ العيش فيها محمص والخضروات فيها فريش، إلا أن ورق العنب كان بلا منازع أسوأ حاجة ذقناها في تجربتنا، من أول تتبيلة الأرز وتسويته لحد كمية زيت الزيتون الكثيرة اللي مرشوشة على الطبق، واللي للأسف خلت طعمها دهني جدًا.

    طبقنا الرئيسي كان بيف إيمنسيه –وهو عبارة عن شرائح لحم بصوص المشروم- في أوليفز الأطباق الرئيسية بينزل معاها طبقين جانبيين وهما بطاطس محمرة ورز أبيض. بالرغم من أن صوص المشروم كان طعمه هائل، إلا أن اللحمة للأسف كانت بتشد. أما الأطباق الجانبية فما عندناش أي اعتراض عليهم، ولكن كان نفسنا واحد منهم يكون خضار سوتيه.

    الحلو كان عبارة عن طبق رز بلبن بالآيس كريم، واللي يعتبر بجد أحسن حاجة في تجربتنا كلها؛ الرز كان مستوي ووفير، أما اللبن نفسه فسكره مضبوط وكريمي، حتى آيس كريم الفانيليا كان طعمه أكثر من رائع، ونفس الحكاية مع طبقة الفستق المحمص الكثيفة اللي كانت مرشوشة على الطبق ككل.
     
    جاري تحميل الصفحة...