مطاعم ومقاهي كورتيجيانو - Cortigiano

الموضوع في 'مطاعم مصر' بواسطة menna, بتاريخ ‏12 يوليو 2016.

  1. {$title}
    14 شارع سمير مختار, متفرع من شارع نبيل الوقاد
    مصر الجديدة, القاهرة, مصر.
    إيطالي
    مفتوح
    1 مساءً - 1 صباحاً


    يعتبر "كورتيجيانو Cortigiano" اللي تأسس سنة 1993 واحد من رواد المطبخ الإيطالي في القاهرة. صحيح في أماكن ثانية بتقدم أكلات إيطالي أصلية، لكنهم قدروا بالمنيو المتنوعة والأطباق الإيطالي الهايلة يحافظوا على مكانتهم عند الناس ويوفروا مكان لخروجة رومانسية أو عائلية أو لأصحاب عايزين يتجمعوا.

    كورتيجيانو قدر يحافظ على أجواءه الإيطالي البسيطة خلال السنين اللي فاتت في كل فروعه، من الحوائط المعمولة بقوالب الطوب وأدوات الأكل المعدنية والإضاءة الخافتة والأجواء المريحة – وفرع هليوبوليس هو أكبر شاهد على كلامنا.

    بعد ما اتفرجنا على المنيو، طلبنا من قسم المقبلات طبق سالمون أفوميكاتو إي جامبيري Salmone Affumicato E Gamberi (83.93 جنيه) – وهو عبارة عن سالمون مدخن مع قطع خس وشرائح طماطم وجمبري مسلوق وعليهم صوص شريمب كوكتيل. التركيبة على بعضها كانت مبهرة وطعمها هايل، بس كمية الصوص كانت طاغية على طعم كل حاجة حتى الجمبري.

    بعدها وصلت الأطباق الرئيسية وهي سكالوبيني كوردون بلو (89.95 جنيه) وكاسارولا كورتيجيانو (95.95 جنيه).

    الكوردون بلو عبارة عن قطعتين ستيك متغطيين بجبنة موتزاريلا وطماطم، ومحشيين جبنة ومشروم وروست بيف، والحقيقة أنهم كانوا مقليين كويس والجبن والمشروم كانوا هايلين. الطبق بشكل عام كان لطيف، بس محتاج تتبيلة تعمل نكهة مختلفة، والروست بيف ماكانش له وجود والخضار السوتيه متقطع وحش وكمان مش مستوي كويس.

    الطبق الثاني للأسف كان أسوأ. المفروض أن كاسارولا كورتيجيانو عبارة عن مكعبات من اللحم البتلو والضاني في المرقة وعليهم جبنة موتزاريلا. طبعًا الكلام جميل على الورق، بس المشكلة إن رغم كمية الأكل الكبيرة وتسوية الأكل الهايلة، بس الطعم ماكانش مميز خالص والأكل في الأخر أصبح ممل جدًا.

    اخترنا للتحلية آبل تارت (41.95 جنيه)، وهي عبارة عن فطيرة محشية قطع تفاح بالقرفة ومعاها بولة آيس كريم فانيليا. كنا متوقعين إن التارت يكون ساخن، بس للأسف طلع بارد وواضح من طعمه أنه مش طازة.
     
comments powered by Disqus

مشاركة هذه الصفحة

جاري تحميل الصفحة...