مطاعم ومقاهي أ تابل - À Table

الموضوع في 'مطاعم مصر' بواسطة menna, بتاريخ ‏12 يوليو 2016.

هوتيل فور ارب | Hotel For Arab

دليل ماليزيا

  1. men

    menna رحالة

    إنضم إلينا في:
    ‏18 يونيو 2016
    المشاركات:
    874
    الإعجابات المتلقاة:
    1
    أَعْجَبَ:
    0
    Dislikes Received:
    0
    نقاط الجائزة:
    18
    الجنس:
    أنثى
    الإقامة:
    cairo
    [​IMG]
    داخل كابيتال بيزنس بارك
    الشيخ زايد, القاهرة, مصر.
    عالمي

    ما بين الأكل الإيطالي والصيني ووصولًا للفرنساوي والأثيوبي، الحاجة الأكيدة أن مطاعم القاهرة عامرة بالنكهات المختلفة ودائمًا بـ تقدم لنا الجديد، وعلشان كده لما سمعنا عن "أ تابل - A' Table" المطعم الهولندي الجديد في كابيتال بيزنس بارك الشيخ زايد كان لازم نروح ونشوف المطبخ الهولندي أخباره إيه.

    A' Table بـ يعتمد على فكرة اخدم نفسك بنفسك، وبـ يقدم أكلات أورجانيك طازجة مع منيو جديدة كل كام أسبوع بحيث تستمتع بتجربة جديدة كل مرة تروح فيها، أجواء المكان المريحة هـ تقابلك وأنت على المدخل، وأكيد محطات البيتزا والمكرونة هـ تبهرك ودي كلها أكلات أقرب للمطبخ الإيطالي، بس ده ما منعناش أننا نجرب أكلهم.

    طلبنا طبق تشيكن ساتي (75 جنيه) وسلامون ستيك (85 جنيه) ومعاهم أرز وبطاطس مهروسة، وبعدها طلبوا منا نقعد والطلب هـ يوصل لترابيزتنا. الطبق كان عبارة عن ثلاثة أسياخ من قطع الفراخ المشوية –ثلاث قطع على كل سيخ– ونقدر نقول أنها كانت مشوية صح الصح، مع اللون الذهبي ولون الفحم الأسود المميز لعملية الشوي اللي أضافوا طعم رائع لقطع الفراخ، الأرز كان مسلوق وتتبيلته ممتازة مع مجموعة من الأعشاب أضافت له رائحة جميلة، أما البطاطس المسلوقة فكانت مغطاة بالجبنة وبـ يدخلوها الفرن، وبكده الجبنة عملت طبقة متماسكة على الوش، بس المشكلة أنها كانت متكتلة شوية.

    السلامون كان عبارة عن قطعة ستيك متوسطة ومشوية للون بنّي مائل للذهبي، ومن بره كانت متماسكة ومن جوه طرية ولونها وردي فاتح، وبشكل عام طعمها كان روعة. صوص المشروم الأبيض والـ Thousand Island وصلوا متأخر شوية، بس بصراحة المفروض كانوا يتقدموا مع الأكل اللي كان جاف شوية.

    بعد ما خلّصنا على الأطباق الرئيسية، كنا جاهزين ندخل على الحلو، ومن بين تشكيلة من المعجنات قررنا نطلب فطيرة التفاح والقرفة الهولندية (25 جنيه) وريد فيلفيت كريم سكوب (28 جنيه) ودي عبارة عن كيك ريد فيلفيت. الفطيرة للأسف كانت ناشفة ومش أسفنجية زي العادة، بس قطع التفاح الطازجة عملت دويتو هايل مع القرفة، بالنسبة للريد فيلفيت، الكريمة كانت مالهاش طعم خالص ومافيش أي وجود للسكر، أما الكيك نفسها فكانت مسكّرة بزيادة، فبالتالي قررنا نخلطهم ببعض علشان نوازن الموضوع.