مطاعم ومقاهي برانش & لانش - Brunch & Lunch

الموضوع في 'مطاعم مصر' بواسطة menna, بتاريخ ‏12 يوليو 2016.

  1. menna

    menna رحالة

    إنضم إلينا في:
    ‏18 يونيو 2016
    المشاركات:
    874
    الإعجابات المتلقاة:
    2
    {$title}
    62 شارع 9
    المعادي, القاهرة, مصر.
    عالمي, مخبوزات وحلويات, عصائر, قهوة
    دائمًا الأماكن اللي جمالها يلمس روحك مش بـ تلاقيها بسهولة، مش دائمًا تدخل مكان وتحس فيه بالدفء والبهجة، وده اللي حصل لنا أول ما رحنا برانش أند لانش – Brunch & Lunchفي شارع 9 في المعادي واللي لسه فاتح من حوالي شهر.

    جذبنا بألوان الكراسي الملونة المبهجة، واللوجو اللي كله ألوان واسمه كمان مختلف يشدك، لأن وجبة الـ Brunch في مصر مش معروفة قوي، تعتبر معروفة أكثر للأجانب وهي زي وجبة خفيفة كده بين الفطار والغداء، واللي أغلب المصريين في الشغل بـ يأكلوها وبـ تبقى في الأغلب دليفري، مش زي بره مصر بـ ياخدوا ساعة راحة يروحوا ياكلوا في المكان اللي يحبوه، وجبة الـ Brunch.

    ما علينا إحنا حبينا نجرب حاجة ثانية خالص ألا وهي الفطار هناك، لأن شارع 9 الصبح بـ يبقى هادئ وجميل، كمان الفطار عندهم في المنيو مغري جدًا ما بين البيض بكل أنواعه للجبن والتوست مع المربى، تقدر تختار اللي أنت عاوزه، أما طريقة عرض باقي الأكلات فـ عجبنا جدًا أنهم مقسمين في الصفحة الواحدة الاختيارات ما بين مقبلات ومعجنات خفيفة ووجبات عادية، حسينا كأن حد بـ يسهل عليك التفكير، اختار اللي تحبه وهم هـ يسهلوا الموضوع عليك، صحيح ما كانش فيه عدد وجبات كبيرة مختلفة لكن الحرفية اللي قدموها لنا في الفطار كفيلة أنها تضمن لنا جودة باقي الأكلات.

    طلبنا كبداية حاجة تفوقنا على الفطار، سموزي ليمون بالنعناع بـ 23 جنيه، وبان كيك بـ 23 جنيه برضه، وEgg benedict beef بـ 38 جنيه، ومن هنا تبدأ الحكاية، مبدئيًا قبل ما أي حاجة توصل بـ تيجي لك فوطة معقمة سخنة علشان تعقم بها أيديك وبعد كده قدموا لنا سموزي الليمون بالنعناع وكان قوامه مضبوط وطعمه مميز وبعد فترة جاء لنا الـ benedict، وهنا المفاجأة.. إحنا حسينا أننا دخلنا برنامج ماستر شيف لأن تقديم الطبق بـ يحتاج حرفية في تسوية البيض لأنه بـ يستوى بدرجة حرارة معينة تخليه يبقى مستوى وفي نفس الوقت الصفار نيء، وقد كان مع أول شوكة للتوست اللي عليه روزبيف وفي الآخر بعد البيض صوص الهولنديز الممتع، أكلنا وجبة ممتعة بكل معنى للكلمة خاصة أنه بـ يبقى فيه طلبين جانبيين: بطاطس ويدجز وحاجة ثانية من اختيارك وإحنا اختارنا سوسيس وبرضه كان درجة تسويته ممتازة، مافيش احتراف أكثر من كده، بعد كده جاء لنا البان كيك ومعاه صوص مابل اللذيذ وكان على الجانبين تفاح مقطع ساعدنا أنه يكسر طعم السكر القوي، الحاجة الوحيدة اللي ضايقتنا أن سُمك البان كيك كان تخين شوية كنا نتمنى أنه يبقى أرفع من كده.
     

مشاركة هذه الصفحة

  • ماذا تقدم لكم منتديات المسافرون العرب ؟

    منتديات المسافرون العرب منتدى سياحي من الاخوة العرب المسافرون يهتم في المقالات السياحيه و عرض تقارير مصورة صور و فيديو للسياحه الداخليه و الخارجيه و نقاشات في كل مايتعلق السياحة والسفر. كما يشمل موقع المسافرون العرب على اقسام متخصصه حول أهم الوجهات السياحية التي يقصدها المسافرون العرب.
  • العرب المسافرون المسافرون العرب arabtravelers travelers arab العرب المسافرين arab travelers المسافرون العـرب المســافـرون arab traveler traveler العربي traveller العربى العرب والمسافرون للعرب المسافرون للعرب للمسافرون العرب العرب المسافرون arab traveler عرب الـعـرب الـمـسافـرون الـعـرب الـمـسافـرون العربي المسافرون العرب المسافرون's alarab العربية تركيا النمسا ماليزيا قطر اندونيسيا اسبانيا دبي المانيا
جاري تحميل الصفحة...