طريقة عمل مربى الفراوله بالجلى

الموضوع في 'أخبار المسافرون العرب' بواسطة أنغام الماضى, بتاريخ ‏17 أغسطس 2011.

  1. أنغام الماضى

    أنغام الماضى رحالة

    إنضم إلينا في:
    ‏15 يوليو 2010
    المشاركات:
    2,250
    الإعجابات المتلقاة:
    0
    أَعْجَبَ:
    0
    إبداءات عدم الإعجاب المتلقاة:
    0
    نقاط الجائزة:
    36

    طريقة عمل مربى الفراوله بالجلى

     طريقة عمل مربى الفراوله بالجلى

    الكمية تكفي: 6 أشخاص
    وقت التحضير: 30 دقيقة
    وقت الطهي: 30 دقيقة
    المقادير: 2 كيلو فراولة (الوزن النهائى بعد تنظيف الفراولة)
    كيلو سكر (بس انا بحط كيلو الا ربع علشان مبحش الحاجة المسكرة اوى )
    عصير لمونتين(حوالى نص فنجان قهوة)
    باكو جلى فراولة (يعطيها لمعان وقوام المربى الجاهزة )
    للى يحب ممكن تضيفى 4او 5 اعواد قرنفل

    التحضير: تقطع الفراولة قطع صغيرة او حسب الرغبة ثم يضاف اليها السكر وتترك حوالى ساعة علشان الفراولة تنزل ميتها
    الطبخ: ترفع على النار (لاحظى الحلة تكون اكبر من كمية الفراولة لانها ممكن تفور منك ) بعد ما يدوب السكر تضيفى باكو الجيلى وبعد ما يدوب تماما يضاف عصير الليمون والقرنفل وتستمرى فى التقليب حوالى نص ساعة او لما يصبح قوامها غليظ يعنى لو خدتى نقطة من السائل وحطتيها فى طبق تلاقيها سميكة ومتفرديتش فى الطبق وبعد ما تبرد تعبيها فى برطمنات زجاجية وبالهنا والشفا
     

    الوسوم:
comments powered by Disqus

مشاركة هذه الصفحة

جاري تحميل الصفحة...