طريقة عمل مربى الفراوله بالجلى

الموضوع في 'أخبار المسافرون العرب' بواسطة أنغام الماضى, بتاريخ ‏17 أغسطس 2011.

  1. أنغام الماضى

    إنضم إلينا في:
    ‏15 يوليو 2010
    المشاركات:
    2,254
    الإعجابات المتلقاة:
    0

    طريقة عمل مربى الفراوله بالجلى

    [​IMG]

    الكمية تكفي: 6 أشخاص
    وقت التحضير: 30 دقيقة
    وقت الطهي: 30 دقيقة
    المقادير: 2 كيلو فراولة (الوزن النهائى بعد تنظيف الفراولة)
    كيلو سكر (بس انا بحط كيلو الا ربع علشان مبحش الحاجة المسكرة اوى )
    عصير لمونتين(حوالى نص فنجان قهوة)
    باكو جلى فراولة (يعطيها لمعان وقوام المربى الجاهزة )
    للى يحب ممكن تضيفى 4او 5 اعواد قرنفل

    التحضير: تقطع الفراولة قطع صغيرة او حسب الرغبة ثم يضاف اليها السكر وتترك حوالى ساعة علشان الفراولة تنزل ميتها
    الطبخ: ترفع على النار (لاحظى الحلة تكون اكبر من كمية الفراولة لانها ممكن تفور منك ) بعد ما يدوب السكر تضيفى باكو الجيلى وبعد ما يدوب تماما يضاف عصير الليمون والقرنفل وتستمرى فى التقليب حوالى نص ساعة او لما يصبح قوامها غليظ يعنى لو خدتى نقطة من السائل وحطتيها فى طبق تلاقيها سميكة ومتفرديتش فى الطبق وبعد ما تبرد تعبيها فى برطمنات زجاجية وبالهنا والشفا
     

مشاركة هذه الصفحة

  • ماذا تقدم لكم منتديات المسافرون العرب ؟

    منتديات المسافرون العرب منتدى سياحي من الاخوة العرب المسافرون يهتم في المقالات السياحيه و عرض تقارير مصورة صور و فيديو للسياحه الداخليه و الخارجيه و نقاشات في كل مايتعلق السياحة والسفر. كما يشمل موقع المسافرون العرب على اقسام متخصصه حول أهم الوجهات السياحية التي يقصدها المسافرون العرب.
  • العرب المسافرون المسافرون العرب arabtravelers travelers arab العرب المسافرين arab travelers المسافرون العـرب المســافـرون arab traveler traveler العربي traveller العربى العرب والمسافرون للعرب المسافرون للعرب للمسافرون العرب العرب المسافرون arab traveler عرب الـعـرب الـمـسافـرون الـعـرب الـمـسافـرون العربي المسافرون العرب المسافرون's alarab العربية تركيا النمسا ماليزيا قطر اندونيسيا اسبانيا دبي المانيا
جاري تحميل الصفحة...