العيش البيتى بطريقة سونال ولا اطعم

الموضوع في 'أخبار المسافرون العرب' بواسطة أنغام الماضى, بتاريخ ‏22 يناير 2012.

  1. أنغام الماضى

    أنغام الماضى رحالة

    إنضم إلينا في:
    ‏15 يوليو 2010
    المشاركات:
    2,254
    الإعجابات المتلقاة:
    0
    نقاط الجائزة:
    36


    العيش البيتى بطريقة سونال ولا اطعم

    المقادير


    2 كيلو دقيق (انا بعمله بدقيق ابيض وممكن تعمليه باسمر)
    50 قرش خميرة بيرة
    ماء دافئ

    الطريقة

    ندفى الماء ثم نفك الخميرة بمعلقة سكر كبيرة ثم نضع شوية ماء دافئ ونتركها شوية
    ونكون ناخلين الدقيق كويس ونحط عليه القليل من الملح
    ثم نضع الماء الدافى على الدقيق ثم نضع الخميرة ونعجن كويس حتى تتماسك العجينة ومتلزقش فى ايدينا ونتركها لمدة نصف ساعة فى مكان دافئ ثم نقطعها كور متوسطة

     العيش البيتى بطريقة سونال ولا اطعم

    على ترابيزة مفرود عليها النخالة او الردة ثم نتركها لمدة نصف ساعة تانية ثم نفرد العيش كويس باليد او النشابة

     العيش البيتى بطريقة سونال ولا اطعم


    ونكون مسخنين الفرن كويس اوى (العين والشواية )مع بعض ونضع الرغيف وما شاء الله افرحى بانتفاخ العيش

     العيش البيتى بطريقة سونال ولا اطعم



    وبالف هنا
     

مشاركة هذه الصفحة