كبد الفراخ السوتيه

الموضوع في 'أخبار المسافرون العرب' بواسطة أنغام الماضى, بتاريخ ‏7 فبراير 2012.

  1. أنغام الماضى

    أنغام الماضى رحالة

    إنضم إلينا في:
    ‏15 يوليو 2010
    المشاركات:
    2,254
    الإعجابات المتلقاة:
    0
    نقاط الجائزة:
    36



    المقادير :
    نصف كيلو كبده فراخ مغسوله بالخل والماء ومقطعه
    2 بصله مفرومه
    2 فص ثوم مفروم
    2 فلفل اخضر رومى مقطع فى حجم زهره الطاوله
    ملح فلفل اسود كمون كزبره ناشفه زعتر سماق
    1 معلقه دبس رمان

    1ملعقة خل
    عصير 1 ليمون
    قطعه زبده او زيت للسوتيه
    بقدونس مفروم

    التحضير :


    فى حله على النار بحط قطعه الزبده او شويه زيت وبعدين بحط الكبده المقطعه ومغسوله ومتصفيه من اى ماء وشرط

    يكون الزيت سخن معايا فى الحله عشان انا مش عايز الكبده تجيب المايه اللى فيها وتحتفظ بكل
    الخواص المفيده فيها بعد كده بلفها كويس على النار وبعين بضيف الثوم ثم البصل ثم الفلفل الرومى مع معلقه الخل
    على نار عاليه ودايما ناخد بالنا ان لازم تكون النار عاليه فى الكبده ثم ننزل بالكمون والكزبره ودبس الرمان مع التقليب المستمر
    بعد كده بنحط السماق والفلفل الاسود والملح وبنقلب كويس لحد متستوى الكبده معانا
    بضيف اخر حاجه عصير الليمون والبقدونس والزعتر وبنغرفها سخنه وبالهنا والشفا ,,,,
     

مشاركة هذه الصفحة