الهجرة الي كندا (موضوع شامل)

الموضوع في 'بوابة السفر إلى كندا Canada' بواسطة alyaa, بتاريخ ‏28 مارس 2014.

  1. alyaa

    alyaa مراقبة عامة

    إنضم إلينا في:
    ‏16 يونيو 2012
    المشاركات:
    7,687
    الإعجابات المتلقاة:
    10

    [FONT=&quot] الهجرة الي كندا (موضوع شامل)[/FONT]

    [​IMG]
    [FONT=&quot]اللي بيفكر طبعا يا جماعة يسافر الخليج يعني السعودية ولا الكويت ولا غيره غالبا بيفكر يعمل فلوس وطبعا البلدان دي مش حتعرف تعمل فيه كده الا اذا كان شعرك ابيض وخبرتك 10 سنين ودكتوراه وحاجات من كده اما الشباب اللي بيروح غالبا بيتظلم وتقريبا اللي جاي علي اد اللي رايح فالشغل دي مسالة تظبطها في مصر ولا الخليج تقريبا يستويان[/FONT]​
    [FONT=&quot]اما اللي بيفكر فالهجرة بيفكر في حياة افضل له ولعائلته ويحضر شهادات معترف بها في وظيفته وحقوق وحياة مريحة [/FONT]​
    [FONT=&quot]طالما انت بتفكر تسافر كندا يبقي عليك وطريق العمالة الماهرة وهنا فيها طريقتين[/FONT][FONT=&quot]:[/FONT]​
    [FONT=&quot]اولا:فيدرالي[/FONT][FONT=&quot] وهنا حتما تدرس انجليزي [/FONT]
    اولا الابلكيشنز
    [FONT=&quot]قم بتحميل كل الابلكيشنز في الرابط وهم 8 كالتالي[/FONT][FONT=&quot]:[/FONT]​
    [FONT=&quot]1-قم بملئ هذه الاستمارة ومن ثم طباعتها طبعا مترجم ترجمة معتمدة [/FONT]​
    [FONT=&quot]http://www.cic.gc.ca/english/pdf/kits/forms/IMM0008ENU_2D.pdf[/FONT]​
    [FONT=&quot]2-الاستمارة الثانية (ترجمة معتمدة)[/FONT]​
    [FONT=&quot]http://www.cic.gc.ca/english/pdf/kits/forms/IMM5669E.pdf[/FONT]​
    [FONT=&quot]3-الاستمارة الثالثة ولا تملاها سوي ان كان عدد الاسرة اكثر من اربع افراد(ترجمة معتمدة) [/FONT]​
    [FONT=&quot]http://www.cic.gc.ca/english/pdf/kits/forms/IMM0008DEPENU.pdf[/FONT]​
    [FONT=&quot]رقم 4و5 لا اهمية لهم [/FONT]​
    [FONT=&quot]6-ده اعلان انك مقيم في كندا (باذن الله تكون كذلك)(يكون مترجما)[/FONT]​
    [FONT=&quot]7-ورقة عادية يملاها الزوج والزوجة (مترجما)[/FONT]​
    [FONT=&quot]8-ده توكيل لو لديك محامي (مترجما)[/FONT]​
    [FONT=&quot]كده الابلكيشنز تمام..ناتي للورق [/FONT]​
    [FONT=&quot]ورقة ال[/FONT][FONT=&quot]csq[/FONT][FONT=&quot](موجود عليها من الاسفل كلمة [/FONT][FONT=&quot]immigration2[/FONT][FONT=&quot])[/FONT]​
    [FONT=&quot]ثانيا الورق [/FONT]
    [FONT=&quot]صورة من البسبور واختام الدخول والخروج من البلد(مترجما[/FONT][FONT=&quot])[/FONT]​
    [FONT=&quot]شهادة ميلاد الزوجين(مترجما[/FONT][FONT=&quot])[/FONT]​
    [FONT=&quot]بطاقتين الزوجين او ال[/FONT][FONT=&quot]id [/FONT][FONT=&quot] الخاص بهم (مترجما)[/FONT]​
    [FONT=&quot]الفيش مترجما [/FONT]​
    [FONT=&quot]6صور لكل صورة من افراد العائلة مكتوب عليهم الاسم وتاريخ الميلاد من الظهر طبعا[/FONT]​
    [FONT=&quot]لا يفوتني ان انبهك الي طريقة الدفع حيث يتم الرفض بسببها [/FONT]​
    [FONT=&quot]وسيلة الدفع تكون بالشيك لان الحد الادني للفيزا 1000دولار وهم حين سحبوا 1100 فلم يتم ذلك[/FONT][FONT=&quot] فتم ارجاع [/FONT]​
    [FONT=&quot]الفايل بعد 5 شهور [/FONT]​
    [FONT=&quot]جمع الورق كله في الظرف +الفيش والصور وابعتهم علي عنوان بريد عادي[/FONT]​
    [FONT=&quot]Citizenship & Immigration Canada[/FONT][FONT=&quot]
    Quebec-selected Skilled Worker Program
    Centralized Intake Office
    PO BOX 8888

    Sydney, NS
    B1P 0C9
    Canada[/FONT]​
    [FONT=&quot]ناتي لوظائف هذا النظام [/FONT]​
    [FONT=&quot]فكل نظام له قائمة وظائف [/FONT]​
    [FONT=&quot]http://www.cic.gc.ca/english/immigra...structions.asp[/FONT]​
    [FONT=&quot]طبعا مسميات التخصصات تختلف يا جماعة وده معمول حسابه في قانون الهجرة الكندي اي انك تقوم بالمهام الوظيفية لهذا المسمي ام لا وده اسمه [/FONT][FONT=&quot]noc[/FONT][FONT=&quot] الوظائف [/FONT]​
    [FONT=&quot]http://www5.hrsdc.gc.ca/NOC/English/...tionIndex.aspx[/FONT]​
    [FONT=&quot]حسنا وجدت وظيفتك وعندك فيها خبرة لا تقل عن سنة اذن قم بحساب درجاتك بحسب نظام النقاط في قانون الهجرة الكندي[/FONT]​
    [FONT=&quot]http://www.cic.gc.ca/english/immigra...sess/index.asp[/FONT]​
    [FONT=&quot]ونظام النقاط شرحناه في موضوع مستقل يمكنك الاطلاع عليه علما ان الحد الادني لعدد النقاط هو 67 درجة [/FONT]​

    حسنا عليك الان بخوض اختبار الايلتس بعد الاعداد طبعا...وفي نفس الوقت اختر مواعيد مقابلة عديدة فمن يدري قد تتم المقابلة بscore مناسب دون خوض اختبارات الايلتس

    واتاكد ان معاك في المرحلة دي حاجتين
    -اثبات من جهة عملك بخبرتك وباختصار انت لو مسالة الفلوس دي مش ملحة بالنسبة لك انت ممكن تصبر هنا في مصر وتعمل في مكان مقابل هذا الاثبات فقط ومقابل مرتب ضئيل !! لا تقلق...اقصد ان المهم هنا هي شهادة العمل لا شهادة الكلية فهذه لا اهمية تذكر لها فغالبا غير معترف بها
    وشهادة الخبرة من مكان عملك معتمدة من مكان العمل ووزارة الخارجية لها تاثير اكبر من المؤهل ويكون هذا الاثبات مطابقا لمهام الnoc السالف ذكرها وكارت صاحب العمل مهم جدا
    -اثبات اختبار اللغة

    [FONT=&quot]ثانيا:كيبك وهنا حتما تدرس فرنساوي كويس [/FONT]
    [FONT=&quot]والاسهل في الهجرة هو نظام الكيبك وكل مشكلته الفرنساوي وهو مش مشكلة اساسا[/FONT][FONT=&quot]
    [/FONT]​





     

مشاركة هذه الصفحة

  • ماذا تقدم لكم منتديات المسافرون العرب ؟

    منتديات المسافرون العرب منتدى سياحي من الاخوة العرب المسافرون يهتم في المقالات السياحيه و عرض تقارير مصورة صور و فيديو للسياحه الداخليه و الخارجيه و نقاشات في كل مايتعلق السياحة والسفر. كما يشمل موقع المسافرون العرب على اقسام متخصصه حول أهم الوجهات السياحية التي يقصدها المسافرون العرب.
  • المسافرون العرب العرب المسافرون السياحة في جورجيا المسافرون العرب منتدى المسافرون العرب المسافر السياحة في تركيا السياحة في دبي عروض سياحية hglshtv المسافرون العرب تركيا لنكاوي السياحة في البوسنة السياحة في الفلبين البوسنة سياحة السياحة في اسبانيا السياحة في المغرب السفر الى تركيا السفر الى جورجيا شركة المسافر السياحة في جورجيا السياحة في ماليزيا منتدى المسافر جورجيا سياحة مسافرون العرب السياحه في تايلند
جاري تحميل الصفحة...