مطاعم ومقاهي تشيلي باز - ChiliBuzz

الموضوع في 'مطاعم مصر' بواسطة menna, بتاريخ ‏12 يوليو 2016.

هوتيل فور ارب | Hotel For Arab

دليل ماليزيا

  1. men

    menna رحالة

    إنضم إلينا في:
    ‏18 يونيو 2016
    المشاركات:
    874
    الإعجابات المتلقاة:
    1
    أَعْجَبَ:
    0
    Dislikes Received:
    0
    نقاط الجائزة:
    18
    الجنس:
    أنثى
    الإقامة:
    cairo
    [​IMG]
    114 شارع الميرغني
    مصر الجديدة, القاهرة, مصر.

    تشيلي باز: الأخ الأصغر لمطعم تشيلاكس بيقدم أكلات فاست فوود مميزة
    هليوبوليس، وما أدراك ما هليوبوليس؛ واحدة من أجمل معالم القاهرة وفيها آثار ساحرة زي قصر البارون والكنيسة البازيليكية وكمان المعمار المميز لمنطقة الكوربة، ودائمًا بنشوف فيها أجدد المطاعم والكافيهات، وواحد من الأماكن دي "تشيلي باز-ChiliBuzz" اللي يعتبر من أحدث مطاعم الفاست فوود في القاهرة ومكانه تحديدًا داخل مطعم تشيلاكس.

    الفكرة إن تشيلاكس الموجود على شارع الميرغني عمل مطعم تابع له وهو تشيلي باز في نفس المكان. نبدأ بوصف المكان وأجواءه اللطيفة ونتكلم عن ديكورات المطعم المستوحاة من جزيرة سانتوريني مع منطقة آوت دوور بسيطة مميزة عبارة تراس، كل حاجة هناك فعلًا هتفكرك بسانتوريني من ألوان المكان الزرقاء والبيضاء والشبابيك بلونها الأزرق الفاتح وأدوات الإضاءة المصنوعة من الفخار.

    طبعًا تشيلاكس معروف عنهم المنيو الكبيرة المليانة أكلات من كل أنحاء العالم ومنها أطباق باستا وسي فوود وستيك وفراخ، بس منيو تشيلي باز متخصصة في البرجر والهوت دوج.

    وصلنا لترابيزتنا في المنطقة الآوت دوور واتفرجنا على منيو تشيلي باز المكونة من صفحة واحدة. بدأنا بتشيلي تشيز فرايز (27.99 جنيه) وتشيكن تندرز (26 جنيه)، وبالنسبة للبرجر قررنا نطلب Sweet Spicy Bacon (39.99 جنيه) مع Mozza Blast (34.99 جنيه).

    أطباق المقبلات وصلت بسرعة في طاسات معدنية صفراء وإحنا دخلنا في الموضوع على طول. التشيكن تندرز كانت عبارة عن أربع قطع صدور فراخ رفيعين، مقرمشة من برة وطرية من جوه وتتبيلتها ممتازة، ويا سلام لما تغمسها في صوص الهاني مسطرد اللي بيتقدم مع الطبق.

    أما البطاطس فكانت تحفة، عليها جبن شيدر سائح وتتبيلة مخصوصة عملوا نكهة رائعة، والتشيلي صوص صنع الفارق. كان نفسنا التشيلي يكون أكثر من كده لأنه كان عامل شغل عالي مع باقي مكونات الطبق.


    بعدها وصلت الأطباق الرئيسية ومعاها قفازات علشان ينقذونا من لغوصة البرجر الجميلة.

    ساندويتش Mozza Blast عبقري فعلًا، عبارة عن قطعة برجر كبيرة عليها قطعتين أصابع موتزاريلا وشريحة جبنة وحواليهم جبنة شيدر سائحة، مع مايونيز وخس. قطعة البرجر نفسها كانت طرية وعصارية وتسويتها روعة، أما العيش فكان طازة لكن بيتفتت بسهولة. بصراحة المكونات كانت ماشية مع بعض ومافيش أي مكون فيهم بيسيطر على الطعم لوحده.

    أما ساندويتش Sweet Spicy Bacon فهو عبارة عن قطعة برجر 200 جرام غرقانة في المايونيز مع خس وصوص باربيكيو وعليهم بيكون، وكل ده في عيش طازة، ونقدر نقول من غير تفكير إنه رائع زي الساندويتش الأول، بس في ملحوظة إن صوص الباربيكيو كان طاغي على الطعم – وطعم البيكون مكانش ظاهر بسببه – لكن المايونيز قدر يوازن الموضوع.
     
    الوسوم:

جاري تحميل الصفحة...