1. هذا الموقع يستخدم ملفات تعريف الارتباط (الكوكيز ). من خلال الاستمرار في استخدام هذا الموقع، فإنك توافق على استخدامنا لملفات تعريف الارتباط. تعرف على المزيد.

مطاعم ومقاهي إل لوفت - Il Loft

الموضوع في 'مطاعم مصر' بواسطة menna, بتاريخ ‏12 يوليو 2016.

هوتيل فور ارب | Hotel For Arab

دليل ماليزيا

  1. men

    menna رحالة

    إنضم إلينا في:
    ‏18 يونيو 2016
    المشاركات:
    874
    الإعجابات المتلقاة:
    1
    أَعْجَبَ:
    0
    Dislikes Received:
    0
    نقاط الجائزة:
    18
    الجنس:
    أنثى
    الإقامة:
    cairo
    [​IMG]
    أركان
    الشيخ زايد, القاهرة, مصر.
    إيطالي



    إل لوفت: مطعم إيطالي بسيط هايل في أركان مول

    أعتقد كلنا متفقين أن المطبخ الإيطالي هو صانع السعادة لكل عشاقه؛ بيتزا، باستا، ريزوتو وأصناف عيش مميزة، ما طبيعي الناس تقع في غرامه؟ المطاعم الإيطالي في القاهرة بتزيد يوم بعد يوم، ومعانا النهارده واحد من المنافسين الجدد على الساحة وهو "إل لوفت-Il Loft"، المطعم المشهور باستخدامه لمكونات أكل مستوردة.

    ديكورات إل لوفت في أركان مول الشيخ زايد واخدة الستايل الصناعي مع تصميمات ريفية أكيد هتشد انتباهك. الأجواء هناك روعة في كل حاجة من الإضاءة المعلقة لفرن البيتزا والحيطان المكونة من قوالب الطوب، لحاجات صغيرة زي النشابات وقوالب الجبنة. نبعد بس شوية عن الكراسي الغير جذابة ونركز مع الأجواء الإيطالية اللي تجمع بين الفخامة والبساطة. أما القعدة الآوت دوور فأكيد مكان هايل لأكلة صباحية خصوصًا وإحنا داخلين على فصل الصيف.

    وسط جولتنا الاستكشافية مع المنيو وصل الجرسون ومعاه عيش إيطالي وطبق صغير فيه جبنة بارميزان مبشورة وعليها رشة زيت زيتون وخل بلسمي ترحيب من المكان. طبعًا الكلام ده مياكلش مع كل الناس، خصوصًا اللي ملهمش في الحاجات اللي تجمع بين الطعم المسكر واللاذع والمملح في نفس الوقت، بس عمومًا طعمه كان لطيف جدًا.

    نروح للمقبلات اللي طلبنا منها Parmigiana Di Melanzane (59 جنيه) – وهو طبق يجمع بين طبقات الباذنجان اللذيذ مع جبنة بارميزان وبافالو موتزاريلا سايحين، وعليهم صلصة طماطم جميلة وريحان طازة. الباذنجان قدر يمتص كل النكهات الجميلة دي، بس المشكلة إن الطبقة الأخيرة كانت محروقة شوية وطعمها مُر.

    نسيب المقبلات ونطلع على أول أطباقنا وهو Costoletta Di Vitello Alla Milanese (95 جنيه) – عبارة عن شريحة لحم بتلو على الطريقة الميلانية، ومعاها مكعبات بطاطس بالثوم مقلية روعة، أما قطعة اللحم فعليها جرجير طازج وطماطم وشرائح جبنة.

    طبعًا الأصول بتقول إننا مايصحش نروح مطعم إيطالي ومانطلبش بيتزا، وعلشان كده طلبنا بيتزا فونجي (55 جنيه). لازم نقوم احترامًا للعجينة الرائعة، خصوصًا مع الأطراف المنفوخة وقلب البيتزا اللذيذ. الإضافات كمان كانت هايلة، خصوصًا أن تتبيلة الصلصة كانت ممتازة مع كمية كبيرة من المشروم الطازة والموتزاريلا الإيطالي fior di latte mozzarella.

    خلصت الحكاية مع طبق إيطالي أصيل وهو التيراميسو (42 جنيه). التيراميسو بيتقدم في كأس على شكل حرف V وهو عبارة عن جبنة الماسكربوني الدسمة جدًا، مع كمية سكر مناسبة وبسكويتladyfinger منقوع في القهوة. النتيجة للأسف كانت طبق متواضع جدًا، ومفيش توازن بين كمية الماسكربوني والبسكويت. الأكيد في الموضوع أن طعم المكونات لوحدها كان خرافي بعيدًا عن التركيبة نفسها.

     
    جاري تحميل الصفحة...