1. هذا الموقع يستخدم ملفات تعريف الارتباط (الكوكيز ). من خلال الاستمرار في استخدام هذا الموقع، فإنك توافق على استخدامنا لملفات تعريف الارتباط. تعرف على المزيد.

مطاعم ومقاهي ذا لوبي - The Lobby

الموضوع في 'مطاعم مصر' بواسطة menna, بتاريخ ‏12 يوليو 2016.

هوتيل فور ارب | Hotel For Arab

دليل ماليزيا

  1. men

    menna رحالة

    إنضم إلينا في:
    ‏18 يونيو 2016
    المشاركات:
    874
    الإعجابات المتلقاة:
    1
    أَعْجَبَ:
    0
    Dislikes Received:
    0
    نقاط الجائزة:
    18
    الجنس:
    أنثى
    الإقامة:
    cairo
    [​IMG]
    22 شارع طه حسين
    السادس من أكتوبر, القاهرة, مصر.
    عالمي


    بعد الافتتاح المبدئي لمطعم "ذا لوبي - The Lobby" الموجود في الزمالك، أكيد قصاده رحلة طويلة علشان يثبت نفسه، ذا لوبي اختار أنه يحتل مكان المطعم السابق بلاك ستون بيسترو، وقدر يظهر علامات واعدة بتقول أنه يقدر يوصل لنجاح المكان السابق، ومنها توفيره أجواء لطيفة هتحسها من وقت دخولك المكان.

    كل العوامل اجتمعت علشان تقدم روح جميلة وجو هايل للمكان، من اختيارهم لديكورات من الخشب والحجر مع ترابيزات لفردين، لغاية المدفأة ومجموعة عتيقة من الساعات.

    بدأنا أكلتنا مع وصول سلّة عيش طازج روعة هدية من المكان، ومعاها بقسماط مملح وشوية زبدة مع سلاطة سيزر بالسبانخ (45 جنيه).

    السلاطة كان فيها خس طازج وعيش محمص، بس النكهة الرائعة فعلاً كانت بسبب السبانخ ودريسنج الليمون وشرائح جبن الجرانا بادانو –ودي ملحها بيكون أقل شوية من البارميزان-، بجد مافيش بداية أحلى من كده.

    عندك يا سيدي منيوهين تختار منهم، منيو ذا لوبي التقليدية ومنيو ثانية فيها اختيارات شهرية مخصوصة، يعني مثلًا أطباق لذيذة منها سباجيتي سي فوود (65 جنيه) وبيف فيليه 200 جرام (100 جنيه) ودول من منيو شهر فبراير، ومعاهم أكلات لذيذة منها ساندويتش بط (75 جنيه) وبرجر سلامون (75 جنيه) ودول من المنيو العادية.

    بعد تفكير عميق قررنا نطلب تشيكن تشيز ديب (75 جنيه) من المنيو الشهرية ومعاها بيف سوفلاكي Beef Souvlaki على الطريقة اليونانية (65 جنيه) من المنيو العادية.

    الفراخ المحشية جبنة وسلامي بطبقتها الخارجية الذهبية المقرمشة وقلبها الطري من جوه كانت هايلة، وصوص الجبنة كان مميز خصوصًا مع إضافة السلامي والجبنة السايحة والزيتون والمشروم وعملت طعم هايل كمان مع الفراخ، البطاطس المهروسة اللذيذة اللي مع الطبق كانت ممتازة خصوصًا لما تدلعها بشوية صوص جبنة.

    أما الجريك بيف سوفلاكي الشبيه بالتاكو بس في عيش بلدي كان يشبه الحواوشي، واللحم كان محشي في عيش بلدي ومتقطع شرايح، في الأول حسينا باستغراب شوية، بس الموضوع طلع لطيف.

    لو ركزت في الحشو الموجود في العيش البلدي المشوي هتلاحظ أن اللحم معاه نعناع وجبن ماعز، ودول أضافوا نكهة يوناني لذيذة، أما الطماطم فعملت نكهة لاذعة طازجة، المشكلة الوحيدة في الموضوع كان صوصtzatzaki ، اللي ما قدمش اللمسة اليونانية المطلوبة، بيقدموا مع الطبق بطاطس من البطاطا الحلوة بتكون مقرمشة من بره وطرية من جوه، وغالبًا دي كانت أحلى مرة نجربها في حياتنا.

    نروح لمنيو الحلو، والمفاجأة السعيدة أنها مقدمة من باتر هاف أند كو، ومعاها 6 أطباق من المطعم وشوية مخبوزات منها ريد فيلفيت وكاروت كيك، طبعًا كان نفسنا نجرب كل حاجة عندهم، بس في الآخر قررنا نطلب كروكان Croquant باتر هاف أند كو (42 جنيه).

    نوصف لكم أكثر ونقول أنها كانت عبارة عن كيكة رطبة جدًا متغطية بعجينة feuilletine، وحولها خلطة كراميل مع بندق وعليها آيس كريم زبادي بالتوت، مافيش شك أن الكروكان من باتر هاف أند كو من عالم ثاني وبتذوب في فمك من جمالها، صحيح بولة الآيس كريم الزبادي بالتوت كانت هايلة ولذيذة، لكن طعمها مش ماشي مع باقي المكونات.
     

    جاري تحميل الصفحة...